ARABEL

Belgische Arachnologische Vereniging

Samenwerking met Universiteit Gent

29/07/2020 | Nieuws

De universiteit van Gent is bezig met twee projecten die medewerking vragen van de geïnteresseerde burger. Het gaat om SPIN-CITY over het kleurpatroon van spinnen in de stad dat al loopt van vorig jaar in september, en thermoregulatie van eicocons van wolfspinnen. Voor het eerste vindt u meer informatie op de ARABEL website door te klikken op het item bij de nieuwtjes.

SPIN-CITY

Als je ooit al eens tijdens de zomer in de stad rondgelopen hebt, dan weet je dat die heel warm kan worden. Koel blijven in zulke hitte is niet enkel een uitdaging voor mensen, maar ook voor dieren! In het SPIN-CITY  project onderzoeken we hoe spinnen zich kunnen aanpassen aan het leven in de stad. Dit burgerwetenschapsproject werd in September vorig jaar gelanceerd (met medewerking van ARABEL) en wil dit seizoen uitbreiden door samen te werken met wetenschappers om steden in gans Europa te bemonsteren. Ben je geïnteresseerd om in September/Oktober kruisspinnen enkele dagen kruisspinnen te onderzoeken, gelieve contact op te nemen via spinnenspotter@UGent.be ! Meer info in de  flyer op de website van ARABEL  en op www.spinnenspotter.com.

EICOCONS WOLFSPINNEN

Onderzoekers van UGent zijn op zoek naar levende wolfspinnen met eicocon om de thermoregulatorische eigenschappen van eicocons te onderzoeken. Vooral soorten met witte eicocons (Trochosa, Xerolycosa) ontbreken nog. Deze mogen opgestuurd worden naar Bram Vanthournout (EON labo), K.L. Ledeganckstraat 35, 9000 Gent, België. Verzendkosten worden terugbetaald! Hartelijk dank!Contacteer Bram Vanthournout voor meer info: Bram.Vanthournout@UGent.be.

>