ARABEL

Belgische Arachnologische Vereniging

Hooiwagengalerij ARABEL

25/07/2015

Korte toelichting

  • Onderstaande fotogalerij heeft de bedoeling om mensen die een gevonden hooiwagen willen op naam brengen, door een eerste visuele vergelijking in de goede richting te helpen.
  • De hooiwagens op de getoonde foto’s werden op naam gebracht door ervaren arachnologen (wat een garantie is voor degelijkheid, maar niet voor onfeilbaarheid). Fouten kunnen gemeld worden bij Kevin Lambeets (kevin.lambeets@gmail.com).
  • In deze galerij werden enkel foto’s van in België voorkomende hooiwagens opgenomen (zie Checklist Opiliones Belgium).
  • Voor meer informatie over de levenswijze verwijzen we ondermeer naar een uitgave van Entomologische Tabellen: “De Nederlandse hooiwagens” door Hay Wijnhoven.

Let op!!! Niet elke gevangen hooiwagen kan mits vergelijking met foto’s een zekere determinatie tot op soortniveau opleveren. Het 100% juist op naam brengen van sommige hooiwagensoorten gebeurt door de bestudering van de genitaal-morfologische kenmerken van de hooiwagen. De juiste literatuur en apparatuur zijn dus noodzakelijk.

Overzicht families

Dankwoord

Onze bijzondere dank gaat uit naar de fotografen die hun beelden ter beschikking stellen van ARABEL voor de hooiwagengalerij. Er zijn beelden opgenomen van: Jinze Noordijk.

 

>